Weekplan not loading on Android phones. White screen only.

  • updated
  • Fixed

Hi, great app. However after the recent update, Weekplan does not load on Android phones. I have to uninstall and reinstall to open it. After the first login, it doesn't load anymore. Just a white screen is showing. Any idea why?

App:
Aymeric
  • Under review

You are not the first one to mention this, we are going to look into this urgently.

shanemitchell

I am having the same issue, HTC U11, Android 7.1.1. It will work for a while if I clear the apps cached data, force the app to stop and then launch again.

Ana Loraine
Quote from shanemitchell

I am having the same issue, HTC U11, Android 7.1.1. It will work for a while if I clear the apps cached data, force the app to stop and then launch again.

Thank you for bringing this to our attention. Our tech team is currently looking into this matter. We appreciate your patience with the inconvenience this may have caused. 

Uniquetadpole

I don't know if this has been resolved but based on my phone it hasn't yet. I have the Galaxy 8plus and I am getting a white screen... only had anything work one time so far.


Ana Loraine
Quote from Uniquetadpole

I don't know if this has been resolved but based on my phone it hasn't yet. I have the Galaxy 8plus and I am getting a white screen... only had anything work one time so far.


Hi there!

Thank you for bringing this to our attention.


We will inform our dev team to look into this again.

rohnig12

Well the issue has changed to a "failed to fetch" on the login page. It appears to be referencing a hidden image. The login page does not bring up the keyboard for a login by email.


Ah, the joys of maintaining software across multiple platforms and versions. I'm using a LG G5 running Android 7.0

Uniquetadpole
Quote from Ana Loraine

Hi there!

Thank you for bringing this to our attention.


We will inform our dev team to look into this again.

I am still having white screen problems with the app and I needed to access weekplan on the run. So I went to the website itself. It seems to be working fine so I bookmarked it onto my home screen and am using it that way for now. This may be helpful for a temporary solution for others until the App gets fixed.

Ana Loraine
Quote from rohnig12

Well the issue has changed to a "failed to fetch" on the login page. It appears to be referencing a hidden image. The login page does not bring up the keyboard for a login by email.


Ah, the joys of maintaining software across multiple platforms and versions. I'm using a LG G5 running Android 7.0

Hi there!


Thank you for reaching out. We are sorry to hear about this.


May we ask if you have udpated the app before this happened?

Ana Loraine
Quote from Uniquetadpole

I am still having white screen problems with the app and I needed to access weekplan on the run. So I went to the website itself. It seems to be working fine so I bookmarked it onto my home screen and am using it that way for now. This may be helpful for a temporary solution for others until the App gets fixed.

Hi there! 


Thank you for sharing your work around. We are sorry to hear that you're having the same issue?


For reference, may we ask if you already updated the app before this happened?

rohnig12
Quote from Ana Loraine

Hi there!


Thank you for reaching out. We are sorry to hear about this.


May we ask if you have udpated the app before this happened?

My phone is configured to automatically update all of my apps. When I first installed the app it worked fine for several weeks. Then all of a sudden the issue appeared. As a work around I use a browser on my phone to access WeekPlan. I did noticed the same "failed to fetch" error message on the website's login page but I am able to login. The error message on the website does not occur consistently as it does with the app.


I noticed that in the morning when I first use the app I get a white screen. If I turn off WiFi which then activates data via cell tower I can use the app one time without issue. After that I'll get a white screen with a blue bar at the top (as if the page is loading) and then I'll get the error message. I still get the white screen even if I switch WiFi on and off again.


Lastly, I have Android developer mode (options) turned on for a different issue. I'm not versed in developer mode but feel to ask me to turn on any debugging. My phone is model RS988 which is factory unlocked. which means that it was not purchased through a carrier and as such does not have any carrier bloatware.